Vlasic Planina Skijanje : Zimska Idila Na Vlasicu Planini S Dusom Kojoj Se Svi Rado Vracaju

Planinski masiv koji dominira u srcu Srednje Bosne čiji najviši vrh Paljenik doseže visinu od 1943 metra nadmorske visine ustvari je pitoma planina Vlašić. Godine je postojao Skijaško Planinarski klub Vlasina a od 2020.


Vlasic Ski Portal

Vlašić uživo - Vlasic live.

Vlasic planina skijanje. Ski liftovi Babanovac I i II i Markovac Dnevni SKI PASS. Godine je on zadužen samo za planinarenje dok je Skijaško udruženje Vlasinski vrhovi zaduženo za skijanje. Planinska klima predivna priroda i tradicija neki su od razloga što se na ovom području razvija rekreacijsko zdravstveni turizam posebno zimski s.

SKI PASS C J E N O V N I K. Ski karta za noćno skijanje se posebno kupuje. Od Travnika glavnog grada SBK udaljen je 22 km putnim pravcem koji vodi preko prevoja Galica a 28 kilometara drugim.

SKI PASS C J E N O V N I K za Ski sezonu 20202021. Do podne od 900 do 1230. Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO iz Zenice uspješno je realizovalo svoj deveti izlet a drugi ove godine Zimski uspon na Vlašić Paljenik 1933 mnv.

Predstavlja masiv planinske visoravni sa 500 km2 prostora jedna od najvećih planinskih visoravni u Bosni i Hercegovini sa 5 rijeka i veći broj izvora veoma. Skijaški aranžmani SkijališteVlašić. Sa snijegom kroz cijelu zimu uz alpsko nordijsko i noćno skijanje te brojne šetališne staze Vlašić je raj na zemlji.

Skijalište raspolaže sa 6 skijaških žičara od čega su 2 baby lifta koja pripadaju hotelu sunce. Ski-lift-vučnica Babanovac I i II opremljen je reflektorima za noćno skijanje koje je organiyovano svake srede petka i subote od 1830 do 2130. U centralnom dijelu Bosne i Hercegovine nedaleko od grada Travnika nalazi se planina Vlašić s najvišim vrhom na 1943 metra nadmorske visine.

Planina Vlašić nalazi se u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine sa najvišim vrhom Opaljenik 1943 m nadmorske visine. Od 0900 do 1600. Vremenski period automatskog izmjenjivanja slika za kamere koje su u funkciji kreće se u intervalima od 60 sec.

U toku rada kamere prikazuju početnu stanicu ski lifta Babanovac I i II i pripadajuću ski stazu. Sportsko-rekreacioni centar Vlašić na Babanovcu i nadmorskoj visini od 1260 m posjeduje kapacitete za zimski i ljetni turizam. Bosna_i_Hercegovina Vlašić skiën skiing snow winter sport love cold elanskis spyderskiwear rossignol oakleyski vakantiemodus ski skiingd.

Dalmatinci koji imaju mogućnost prelaska državne granice ili su spremni investirati u testove na Covid infekciju a žele veljaču ispratiti na skijama to mogu iako je privremeno na većinu bosanskohercegovačkih planina stiglo preuranjeno proljeće učiniti na nekom od skijališta u. Na ovu stazu nastavlja se ski lift Markovac 1345-1525 mnv čija vučnica je također sidro i koji vodi prema najvišoj tački skijališta Markovac. S vrha skijališta moguće je krenuti na dvije strane.

Planina Vlašić nalazi se u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine sa najvišim vrhom Opaljenik 1943 m nadmorske visine. Ski liftovi Babanovac I i II i Markovac Dnevni SKI PASS od 0900 do 1600 2800 KM Poludnevni SKI PASS do podne od 900 do 1230 1900 KM Poludnevni SKI PASS od podne od 1230 do 1600 1900 KM READ MORE. U srcu Bosne i Hercegovine smjestila se planina Vlašić sa svojim najvišim vrhom Paljenik 1963 mnv Nesumnjivo najpoznatiji skijaški centar među gore spomenutima je sportsko rekreativni centar Vlašić koji se nalazi na Babanovcu.

Vlašićinfo - Skijanje na Vlašiću. Osim navedenog na Vlašiću se nalaze i dva Baby ski lifta u vlasništvu preduzeća SAX doo i za njihovo korištenje se kupuje posebna ski karta. Najbolji put do skijališta je preko mjesta Turbe nedaleko od Travnika od kuda vodi solidna cesta u duljini 20-ak km do samog skijališta.

Skijalište je udaljeno od Zagreba cca 350 km no Vlašić je ipak posebice je popularan među Slavoncima kojima je to jedan od najbližih skijaških centara udaljen od Osijeka cca 280 km. Izletu se odazvalo 55 Zeničanki i Zeničana koji su autobusom došli do platoa Galice. Nemaju tabač snega stazu tabaju skijaši samostalno skijama a i improvizovan je neki tabač koji pomaže kolko - toliko u tabanju staze.

Planina Vlašić nalazi se u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine sa najvišim vrhom Paljenik 1943 m nadmorske visine. Sportsko-rekreacioni centar Vlašić na Babanovcu i nadmorskoj visini od 1260 m posjeduje kapacitete za zimski i ljetni turizam. Zaljubljenicima u ski sportove Vlašić je najatraktivniji upravo u zimskoj sezoni.

Sportsko-rekreacioni centar Vlašić na Babanovcu i nadmorskoj visini od 1260 m posjeduje kapacitete za zimski i ljetni turizam. Planina Vlašić nazvana po starim nomadima Vlasima nalazi se u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine najznačajniji dio teritorije pripada općini Travnik. Vlašić je prvi skijaški centar u BiH koji je svojim skijašima ponudio i noćno skijanje.

Za Ski sezonu 20202021.


Vlasic Skijanje 12 I 13 Januar 2012 Youtube


Skijalista Na Vlasicu Ozon Dd Travnik


Ski Slopes On Vlasic Again In Function As Of Today Sarajevo Times


Vlasic Ski Resort Guide Snow Forecast Com


Odmori Putovanja Destinacije Turizam Zimovanje Planina Vlasic


Snow Forecast Snow Reports Snow Conditions


The Best Things To Do In Vlasic During The Winter Fun Winter


Vlasic Wonderfulbosnia


Cjenovnik Vlasic Ski


Vlasic Skijanje Hr


Skijanje Vlasic 22 01 2017 Baby Lift Youtube


Skijanje Na Glavnoj Stazi Babanovac Vlasic Youtube


Planina Vlasic Skijanje Smokvina Accommodation Travel


Vlasic Skijanje Rs


Vlasic Ski Portal


Ski Resort Vlasic Babanovac In Bosnia And Herzegovina 2020 2021 Moje Skijanje


Kasalj Profesija Nevjera Skijanje Vlasic Cityofherington Org


Ski Resort Vlasic Skiing Vlasic


Zimska Idila Na Vlasicu Planini S Dusom Kojoj Se Svi Rado Vracaju

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url
Advertisement here
Advertisement here
Advertisement here